Втората национална среща „Образи на българската литература и култура в националните и чуждестранните специализирани издания и в медиите”

Екипът на списание „Дракус“ бе поканен от Сдружение на писателите – Варна и Национално общество за литература и изкуства „Формула 6“ да участва във втората национална среща „Образи на българската литература и култура в националните и чуждестранните специализирани издания и в медиите“.
Форумът се проведе от 29 до 31 май, с любезното спомоществователство на Община Варна и други културни институции от града и страната.
Акцентите през 2015 г. бяха: водещите тенденции, естетики и форми в българската култура, съвременният диалог между поколения и автори с различен стил и различен почерк, оперативната критика в националните специализирани издания и в медиите, актуалното от световната художествена литература и хуманитаристика, нови прочити на българската класика.
Деловите заседания на Националната среща се проведоха в Галерия „CONTEMPORARY SPACE”, гр. Варна, ул. „Марко Балабанов” № 21.
Бяха представени периодичните издания за литература в страната, а редакторите им споделиха проблемите, обсъдиха тенденциите, обмениха идеи и дискутираха развитието на литературната и културна периодика в България.
Форумът „Образи на българската литература и култура в националните и чуждестранните специализирани издания и в медиите” е уникален като трибуна за съвременна критика, отразяваща процесите и тенденциите в периодичните издания и електронните медии.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s