Работим по Изгубената вяра – Фото пътеводител

Работим по Фото пътеводител Изгубената вяра

cover

едно благородно начинание на Мартин Петров, който споделя в предговора:

“Част от манастирите и много църкви в България едва се крепят от разрухата, която настъпва към тях бавно, но сигурно във времето. В миналото хората са носили тежките камъни по трудно различими пътеки и са изградили с труд и пот светите места, в които са намирали подслон, убежище и отдих обикновени хора и бележити личности като Васил Левски, Иван Вазов, Елин Пелин. Сега до някои от тези обекти не достигат средства, а хората, които ги стопанисват, се борят с времето и природните стихии.

През годините, в които се занимавам с пейзажна фотография, успях да се докосна до ужасяваща контрастна картина в България, посещавайки манастири, църкви, аязма, оброци… Някои от тези свети места се радват на подкрепата на епархиите, получават дарения, има изградени пътища до тях, но други остават в скута на мащехата България и тънат в забрава. В текстове и кадри ще Ви покажа този покъртителен контраст, който ми повлия силно. Видях опечалени погледи, срещнах разруха, безверие… Това породи в мен идеята за тази книга и желанието да помогна, доколкото ми е възможно.

Сумата от продадените екземпляри на този тираж ще даря изцяло на няколко манастира в България, които се стопанисват от възрастни хора и до които не достигат средства за ремонт и поддръжка. Начинанието ми е доброволно и безвъзмездно.”

Нашата подкрепа е редактиране и предпечатна подготовка на изданието.

Advertisements

3 responses to “Работим по Изгубената вяра – Фото пътеводител

 1. Страхотно начинание и благородна кауза!! Успех !!

  Ако може само да дадете малко повече информация от къде ще може да се закупи и кога да очакваме (приблизително) издаването на книгата? Питам, за да стане малко по-ясно, а и новината за това начинание не само да ни зарадва и в последствие да се забрави. Важно е и да можем да допринесем, като разпространим информацията и колкото се може повече хора да закупят фото-пътеводителя като е готов.

  Ще има ли и някакви други, алтернативни, начини за подпомагане (финансово или не) на проекта?

  Like

  • Здравейте, с проекта се занимава авторът – Мартин Петров, той ще движи по-нататък реализирането на готовото издание. Книгата ще е готова след около месец, а тогава ние също ще пуснем информация къде може да бъде закупена. Благодарим за интереса и пожеланията!

   Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s